Tässä vähän kuvia tästä illasta ja onnistuneesta kakusta. :D Oli muuten tosi hyvää kakkua, vaikka itse sanonkin! Eikä ollut edes vaikea tehdä, lukuun ottamatta meijän liivatesekoilua :D Jos siis tekee mieli jotain makeaa ja hyvää, niin kannattaa kokeilla. Tässä resepti:
Jäädytetty suklaa-juustokakku
Pohja
9
digestive-keksiä
40 g voita
Täyte
Itse en tehnyt tasan tuon ohjeen mukaan. Tein kakun kaksinkertaisena, eli tuplasin jokaisen aineen. Todettiin kuitenki, että se oli ihan liikaa yhteen kakkuun, joten siitä tuli kaksi. Vaikka tekisittekin täysin ohjeen mukaan ysinkertaisena, niin suosittelen, että keksien määrä kannattaa kuitenkin olla kaksinkertainen. Muutoin pohja jää liian ohueksi, eikä kakku pysy koossa. Tossa ohjeessa on käytetty tummaa suklaata, mutta sitä voi vaihdella oman mielymyksen mukaan. Itse laitoin valkosuklaata, jolloin kakustakin tuli valkoinen.
200 g tummaa suklaata
200 g Philadelphia-juustoa
1 ja 2/3 dl sokeria
1tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
2 ja ½ dl kuohukermaa
4 liivate-lehteä, mehutilkka
1. Murenna keksit. Lisää sulatettu voi. Levitä irtopohjaiseen kakkuvuokaan pohjan suuruinen leivinpaperi. Painele keksi-voi seos kakkuvuokaan.
2. Sulata suklaa.
3. Sekoita juusto ja 1 dl sokeria. Lisää vanilliinisokeri.
4. Erota kananmunasta keltuaiset. Lisää ne juustoseokseen.Sekoita joukkoon suklaa.
5. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää loput sokerista ja lisää seos juustosuklaamassaan. Vatkaa kerma ja lisää seokseen. Lisää liivatteet varovasti sekoittaen.
6. Kaada seos keksiseoksen päälle ja pidä yön yli pakastimessa.
7. Ota kakku väh. ½ h ennen tarjoilua sulamaan. (Mielellään hieman aiemminkin).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti